Puromuz2.com: Kaliteli Puro Satın Al
Published:
by .Puro seçiminiz, yakışınız, içmedarımaişetiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar silme size özeldir. Ancak yeniden de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç gözcü var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda günün her saatinde içmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika Mülkiyet inşaı Karayip purolarda içmeden önce nemliliğini denetleme kılmak gerekir. Bu Toscanello için muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı rutubet oranlarında içmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da tecrübe kanatılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken hayati bir kural var. Puro yalnızca amma yalnızca kokusuz ateşle yakılır! Puro her çağ ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro kontak ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde benzeyen. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken yalaz puroya düver kontak etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş altı uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yönı kırmızıya döndüğünde kızartma medarımaişetlemini çıbanardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 not eğimle, aleve tam kontak etmeyecek şekilde tutun. Bu medarımaişetlemi yaparken bütün tabanğın müsavi yanması gerektiği için puroyu aynı zamanda intizamlı bir şekilde 360 not döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına saf alevli çakmalara göre beş altı daha uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu janr çakmaklar çok yüksekdür ve şu denli benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma medarımaişetlemi saf alevli çakmaklarla, beş altı çağ alabilir. Bu süre size vakit kaybı gibi bölümükebilir amma puro sabır ve mesai ister. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma medarımaişetleminden sonrasında münasebetsiz çevirip suratünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe cazibe üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün bukanak kıpkırmızı ise yakma medarımaişetlemini çıbanarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yönı tam yanmamışsa, doğrusu bütün bukanak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu dudakınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçümencik soluk daha çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Sıkıntısızçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz içime apiko. Pekâlâ ya siz apiko mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıuğursuz çıuğursuz içilmeli. Alacağınız her soluk beyninde en azcaından 40 saniye memul etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi içmeye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı içimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hoppadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı içmeye devam ederseniz, puro o derece dokunaklılaşır ki hiç içilemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Kötü yumuşakçe ağıza doldurulur ve lezzet müşteriların dumanla ikazlmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca kontak gösterdiğinizin bir medarımaişetaretidir. Sönen puronun küllerini hoşça temizleyin. Bunun için kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hoşça temizlediğinizden güvenli olduktan sonrasında puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim içtiğim Toscanello için yeniden yakma sıkıntı oluşum etmez. Ancak ülke inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda kederlilik hissedeceğinizi kaydetmek isterim.
Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 sene ayrıca daha uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve nasıl şpeş olan 2 kuralı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın dünyaın suhunet dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız dünya sıcaklığının 16 ila 18 not beyninde olduğundan güvenli olmanız gerekiyor. Sülale içinde bu sıcaklığı yakalamanız bayağı zordur. Bu yüzden dünya sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lazım yoktur. Lakin bittabi eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız dünyaını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile içinlaşmazsınız. Hıfız dünyaı sıcaklığında gerçek sıkıntı dünyaın soğuk değil şu denli hamam olmasıdır. Çünkü hıfız dünyaı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile içinlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise hıfız dünyaının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer şu denli kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Lacerem rutubet hıfız dünyaı sıcaklığına göre değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden de hıfız dünyaı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir cazibe geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca cazibe geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız dünyaının cazibe geçirmemesi ve buna sargılı olarak da kutu içindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak için anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı katkısızlayacak nasıl cazibe geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En uygun humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları nasıl cazibe geçirmedikleri için gayrı rakiplerine büyük fark atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.
Comments